Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Kontaktpersoner:

Avdelingsleder:

Ole Morten Hammer

Telefon: 74114258/95893470

Karriereveileder:

Terje L. Tangen

Telefon: 74114290/ 90740240

Sosialpedagogisk rådgiver:

Line Johnsen

Nærmere opplysninger om fag på vilbli.no

Skoleåret 2017/2018 har vi følgende tilbud:

1. år: Vg1 Helse -og oppvekstfag
2. år: Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag
         Vg2 Helsearbeiderfag

Utdanningsprogrammet passer for deg som liker å jobbe med mennesker. Vg1 er den "brede inngang" til ulike yrker innen helse-og sosialsektoren. Vi har et godt samarbeid med yrkeslivet gjennom "Partnerskapsavtale" med Stjørdal kommune. Dette er en samarbeidsavtale som skal sikre elevene våre bedre innsikt i den yrkesretningen de har valgt.
I faget "Yrkesfaglig fordypning" har de delvis utplassering på forskjellige arbeidsplasser som er aktuelle i forhold til yrkesvalg. I Vg2 blir dette faget utvidet, og noe av dette vil bli praksis i forhold til det programområdet de har valgt.

Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag
Elevene i dette programmet lærer om barn og unges utvikling og om hvordan man kan legge til rette for god aktivitet og læring for barn og unge fra 0-18 år. En barne- og ungdomsarbeider er kvalifisert for å arbeide i barnehage, skole, skolefritidsordninger, barne- og ungdomsinstitusjoner og i  fritidsklubber.

Vg2 helsearbeiderfag
Helsearbeiderfaget er en ny utdanning. Den har i seg det beste fra de to gamle utdanningene hjelpepleier og omsorgsarbeider og byr på et bredere arbeidsfelt. Helsefagarbeideren jobber med varierte arbeidsoppgaver innen praktiske pleie, omsorg og miljøarbeid i helse- og sosialtjenesten. Du kan lese mer om de forskjellige yrkesvalg innenfor helse- og sosialfag på helse- og oppvekstfag.