Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Musikk, dans og drama

Musikk, dans og drama

Avdelingsleder:

Bjørnar Austvik

Karriereveileder:

Terje Lundemo Tangen

Sosialpedagogisk rådgiver:

Håvard Vigdenes

Ved Ole Vig har vi programområdene musikk (Vg2, Vg3) og dans (Vg2, Vg3).

Kan du tenke deg en skoledag der du kan få synge, spille eller danse og samtidig få generell studiekompetanse? Vi kombinerer programfag og fellesfag slik at når du er ferdig på videregående, stiller du på lik linje med de som går studiespesialisering i forhold til vanlige høyskoler og universitet. Det vil si at du trygt kan velge musikk eller dans som utdanningsprogram selv om du nå ikke ser for deg at du skal gå videre med musikk- eller dansestudier senere, men fordi du liker å holde på med fagene og har en interesse for å lære mer. Samtidig vil du få et godt grunnlag til å søke videre hvis det viser seg at du har lyst til å satse videre på musikk eller dans etter videregående

Selv om det er en fordel om du har litt erfaring med musikk eller dans fra før, så kreves det ikke ferdigheter på forhånd—alle får utfordringer og opplæring tilpasset sitt nivå. Det viktigste er lærelyst og motivasjon! Du vil også lære å komponere, koreografere og sette opp egne forestillinger, så det passer fint for deg som er kreativ.

I tillegg til å lære spennende fag, får du erfaring i å stå foran andre og vise deg fram. Både på musikk og dans har vi faste årlige konserter og forestillinger utenfor skolen. Vi får oppdrag fra næringsliv og andre lokale aktører og elevene er stadig på farten. Med jevne mellomrom setter vi opp store forestillinger der alle musikk- og danseelevene er involvert på scenen samtidig, og vi har hatt stor suksess de siste årene med forestillinger som «Hair», «Romeo og Julie» og «Snehvit». Våre elever får mye trening i å jobbe kreativt og selvstendig (å ta ansvar) både individuelt og i grupper, samt i å bli trygg på situasjoner foran et publikum. Dette er uvurderlig erfaring å ha med seg uansett hvor man havner i senere arbeidsliv!

Vi har flotte lokaler i egen fløy—alt samlet på ett sted! Elevene får adgangskort som gir dem tilgang til dansesaler, øvingsrom og bandrom på ettermiddag/kveld + helg.
Når du søker på musikk og dans, vil du få tilbud om å delta på opptaksprøve. Vi anbefaler alle å delta på denne, da det kun kan slå positivt ut – dvs. ingen får minuspoeng J  Deltar du, vil du få muligheten til å oppnå ekstrapoeng i i tillegg til karakterene fra ungdomsskolen.

Hos oss får du være en del av et miljø de fleste elever savner når de er ferdige, med stor vekt på samarbeid og trivsel. Vi stiller krav til hverandre og er avhengige av et godt miljø der det skal være trygt å gi av seg selv! Du må ha vilje til å øve mye utenfor skoletida, både på egen hånd og sammen med andre. Du vil ikke få en lettere, men en mer variert skolehverdag som kanskje ikke føles så lang.