Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

Kontaktpersoner:

Avdelingsleder:

Ole Morten Hammer
Telefon 74114258/95893470

Karriereveileder:

Terje Lundemo Tangen
Telefon 74114290 / 90740240

Sosialpedagogisk rådgiver:

Line Johnsen
Telefon 74114224/ 97728699

Skoleåret 2017/18 vil vi ha følgende tilbud:

1.år:
Vg1 Restaurant- og matfag

2.år:
Vg2 Kokk- og servitørfag

På Vg1 vil elevene få innblikk i ulike yrkesretninger innen restaurant- og matfag.

Restaurant og matfag bruker å være til stede på kokke-NM for å få inspirasjon til utdanningen.

I faget Yrkesfaglig fordypning har de praksis i og utenfor skolen, samt ekskursjoner for å bli bedre kjent med yrker innenfor restaurant og matfag.
I Vg2 blir Yrkesfaglig fordypningen enda større del av timetallet elevene har, og noe av dette er praksis ute i forhold til ønsket lærefag.

Undervisningen ved skolen foregår i moderne og flotte lokaler.

Konditormester Lars Lian besøker skolen vinteren 2015.

Vg2 kokk-og servitørfag gir teoriutdanningen både til institusjonskokk, kokk hotell/restaurant og servitør.

I en del av fagene på Vg2 driver elevene egne bedrifter.
Ved siden av at det blir morsommere å lære, vil de i tillegg få erfaring i å starte/drive egen bedrift – noe som er svært aktuelt innenfor denne bransjen.

På Vg2 har vi de siste årene hatt arbeidspraksis i Spania, dekt av internasjonaliseringsmidler gjennom SIU. Enkelte elever har hatt deler av arbeidspraksisen sin hos ulike samarbeidspartnere på Gran Canaria.

Etter utplassering  på hoteller og restauranter i løpet av skoleåret, har flere av elevene våre fått ettertraktede lærlingplasser.