Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Teknikk og industriell produksjon

Teknikk og industriell produksjon

Avdelingsleder:
Frank F​uglem

Karriereveileder:
Terje L. Tangen

Sosialpedagogisk rådgiver:
Line Johnsen

Les mer på www.vilbli.no om utdanningsprogrammet​​

Skoleåret 2017/18 vil vi ha følgende tilbud:
1.år: Vg1 Teknikk og industriell produksjon (TIP)
2.år: Vg2 Industriteknologi

På Vg1 teknikk og industriell produksjonfår elevene en praktisk, variert og teknisk grunnopplæring.
De får en bred plattform for videre yrkesvalg både med hensyn til fag, type arbeidsplass og arbeidsmiljø. Programfaget legger grunnlag for tverrfaglig tenking og gir elevene muligheter for på sikt å kunne utvikle en flerfaglighet som etterspørres i virksomhetene.

Vg1 TIP gir grunnleggende opplæring i alle deler av en produksjonsprosess; fra innstillinger til styring, testing/måling, service, vedlikehold, reparasjon, rapportering og HMS arbeid.
Arbeidsoppgavene krever samarbeid, evne til å arbeide selvstendig etter prosedyrer og tegninger samt dokumentasjon. Et viktig perspektiv i opplæringen er utvikling av lojale og stolte fagarbeidere som viser respekt for mennesker, miljø og produksjonsapparater.
På Vg1 TIP utvikler du kompetanse for arbeid innenfor teknisk/mekanisk industri, maritime fag, olje og gass, landbruks /anleggsmaskiner, samt alt av kjøretøyer.

Vg2 Industriteknologi vil legge grunnlag for yrkesutøvelse innen mekanisk og teknisk industri, prosessindustri og grafisk produksjon. Denne typen industri er preget av kontinuerlig teknologisk utvikling med en økende grad av automatisering og datastyring av arbeidsprosesser. Vg2 Industriteknologi skal bidra til utvikling av kvalifiserte og omstillingsdyktige fagarbeidere. Faget skal fremme helhetlig forståelse for produksjonsprosesser, helse miljø og sikkerhet og legge grunnlag for tverrfaglig tenkning.​​​​​​