Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Sámegiella Sámegiella

[Logo: Fylkestinget i Nord-Trøndelag]
Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Studiespesialisering

Studiespesialisering


Kontaktpersoner

Avd.leder Språk. samf. og øk.
Ansvar for Vg2 + Vg3 Studiespes
Anne Grete Brevik
Telefon: 74114083/ 98235511

Avd.leder realfag:
Ansvar for Vg1 Studiespes + Vg1/Vg2/Vg3 Forskerlinje
Terje Olav Harnes
Telefon: 74114291/ 97174633

Studieleder:
Opplæringsløp/Fagvalg
Vegar Wold 
Telefon: 74114309/ 92037556

Sosialpedagogisk rådgiver:
Sosialpedagogiske saker
Håvard Vigdenes
Telefon: 74114164/45605693

Karriereveileder:
Karriereveiledning / Videre studier
Maj-Britt Haugen
Telefon: 74114236/ 92641982

 

 

 

 

Ved å velge utdanningsprogrammet Studiespesialisering (ST) legger du grunnlag for å studere videre ved høgskole eller universitet. Utdanningsprogrammet passer godt dersom du liker å arbeide med teoretiske fag. Fagene på Vg1 er fellesfag, slike som engelsk og matematikk osv.

På Vg2 og Vg3 kan du i tillegg til fellesfag velge blant programfag innen realfag og språk, samfunnsfag og økonomi. Når du har fullført og bestått utdanningsprogrammet, har du studiekompetanse. Flere høyere studier har spesielle fagkrav. Dette bør du ta med i vurderingen når du velger programfag.

 Mer info om vårt brede tilbud finner du i lenkene til høyre. 

Fremmedspråk fordypning
Alle elever som avslutter med fremmedspråk nivå II i Vg2 kan søke om å ha fremmedspråk nivå III som programfag på Vg3. Dette er et fordypningsfag i språket du har hatt siden ungdomsskolen. I Nord-Trøndelag undervises nivå III delvis via nett og gjennom samlinger og studietur. Man går i klasse med elever i hele fylket i dette faget. 
 

Forskerlinje

Vil du lære realfag på en inspirerende og integrert måte? Få inspirasjon fra arbeidslivet og ulike institusjoner? Forskerlinjen er en ny og spisset vei til spesiell studiekompetanse. Dette er studietilbudet for deg som liker naturfag og matematikk på ungdomsskolen, og som vil gi litt ekstra i realfagene. Du kan her skaffe deg godt grunnlag for studier i miljøfag/realfag, teknikk og teknologi, arkitektur, medisin og veterinærmedisin. Du vil møte et godt og helhetlig læringsmiljø i samme klasse over tre år. Forskerlinja byr på en god del tverrfaglig undervisning og en innføring i forskningsbaserte undervisningsmetoder. I tillegg får du kompetanse i vitenskapelig tenkning og metoder som gir deg fordeler i videre studier. For mer info se egen side. 

De mange muligheters utdanning!
Velger du studiespesialisering gir det deg mange muligheter for videre studier på høgskole- og universitetsnivå. Dette studietilbudet gir deg også tid til å tenke deg godt om før du retter blikket mot en yrkesvei.

Les mer på www.vilbli.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Ole Vig VGS Besøksadresse: Ole Vig videregående skole, Gymnasgata 2, 7505 Stjørdal
Postadresse: Ole Vig videregående skole, Postboks 254, 7501 Stjørdal
Tlf: 74 17 55 55 E-post: postmottak.olevigvgs@trondelagfylke.no