Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk

Avdelingsledere:
Kaare Kalvik (Vg1 + Vg2 Byggteknikk)

Ragnhild Moe (Vg2 Anleggsteknikk)

Kariereveileder:
Terje L. Tangen
Telefon: 74114290/ 90740240

Sosialpedagogisk rådgiver:
Line Johnsen

For mer informasjon om fag se Vilbli

Det vil alltid bygges i Norge. I all fremtid vil det
 være behov for nye offentlige bygg, yrkesbygg
 og industrianlegg, nye veier og flyplasser,
 vann- og avløpsanlegg og anlegg
 for energiproduksjon. Nye boliger må
 erstatte dem som blir foreldet, samtidig
 som eldre bygninger også må rehabiliteres
 og moderniseres.

Det er også umulig å forestille seg moderne boliger og industribygg uten gode løsninger for vann-, varme- og sanitærsystemer. På samme måte er maling og tapet nødvendig for overflatebeskyttelse og for å spre farge og trivsel, og glass er viktig for lysvirkning, varme- og lydisolasjon.

Er du selvstendig og kreativ?
I byggebransjen skifter arbeidsmiljøet og omgivelsene med oppgavene. Dersom du vil bli bygningsarbeider, må du arbeide selvstendig og løse stadig nye problemer raskt og effektivt. Dette utdanningsprogrammet passer for deg som er teknisk interessert og samtidig liker å utføre praktiske arbeidsoppgaver. Du vil i stor grad få praktiske arbeidsoppgaver hvor teorifagene knyttes til praksis. Vi har et utstrakt samarbeid med næringslivet om bedriftsbesøk, utplassering og informasjonsutveksling.

Vg1 Bygg og anleggsteknikk

På Vg1 får du grunnleggende opplæring i åbruke materialer og verktøy, og du vil lære å utføre de viktigste arbeidsoppgavene i de ulike fagene. Du kan laste ned læreplanen for Vg1 her!

Yrkesfaglig fordypning

Yrkesfaglig fordypning (YFF) gir mulighet til å prøve ut enkelte eller flere sider av aktuelle lærefag innen relevante utdanningsprogram.

Avdelingens tilbud om prosjekt til fordypning på Vg1-nivå er: Tømrer og anleggsteknikk

Timefordeling på Vg1
Til sammen har Vg1 en varighet på 981 årstimer. Merk at skoletimene her måles i hele klokketimer, og ikke i 45 minutter som har vært vanlig tidligere.

Fellesfag*

336 årstimer

Felles programfag

Produksjon