Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel

Service og samferdsel

Kontaktpersoner:

Tilbud 2017/2018
Vg1 Service og samferdsel
Vg2 Salg, service og sikkerhet
Vg2 Reiseliv
Vg2 Transport og logistikk

Om  utdanningsprogrammet
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen servicebransjen der kundebehandling er sentralt. Både Vg1- og Vg2-tilbudene har et tett samarbeid med lokalt næringsliv, gjennom utplassering i bedrift, gjesteforelesere og bedriftsbesøk. I tillegg har både Vg1 og Vg2 praksis i faget Yrkesfaglig fordypning (YFF) i høst- og vårsemesteret. Dette er hovedsakelig i lokalt næringsliv, men to av vg2-tilbudene (Reiseliv og Salg, service og sikkerhet) har utplasseringsperioder i utlandet. Dette er yrkesfag med fokus på bl.a. kundeservice, kommunikasjon, samarbeid, markedsføring og mye mer.

Vg1-tilbudet

Vi har tre programfag: Markedsføring, Økonomi og ledelse og Sikkerhet og samferdsel. Disse fagene berører bl.a. felt som enkel bedriftskunnskap, kommunikasjon, service, markedsføring: kunder/marked, økonomi: budsjett/regnskap, rekruttering, lov og rett, transport, samferdsel, reiseliv og HMS.

Vg2 Reiseliv
Programfagene er Vertskapsrollen, Salg og markedsføring og Etablering og drift. Vertskapsrollen omhandler service, kommunikasjon og kulturforståelse. Salg og markedsføring ser på det helhetlige reiselivsproduktet, hvordan dette kan markedsføres og selges. Etablering og drift handler mye om selve driften av ulike reiselivsbedrifter og enkel økonomi. I tillegg får elevene opplæring i enkel muntlig tysk, som er et viktig språk i norsk reiseliv. Reiseliv har også fokus på bedriftsbesøk og gjesteforelesere, og har gjennom mange års samarbeid etablert god kontakt med lokale og regionale reiselivsbedrifter.
Prosjekter, gruppearbeid og presentasjoner benyttes ofte i undervisningen.

YFF (Yrkesfaglig fordypning)

Elevene er utplassert 2x2 uker lokalt og nasjonalt. Alt i fra reisebyrå, innsjekk på flyplass til resepsjon på Hurtigruta og ulike hotell. I tillegg har elevene her mulighet for utplassering 1x2uker på Gran Canaria i vårsemesteret. Noen jobber som reiseledere hos Ving (Thomas Cook) mens andre jobber i resepsjonen på hotell.
Elever som ønsker å gå vg2 Reiseliv bør generelt være utadvendte, like å omgås andre mennesker, ta initiativ, være imøtekommende og ha gode muntlige og skriftlige språkkunnskaper.
Som lærling er det mulighet for fagbrev i Reiselivsfaget eller Resepsjonsfaget.

Vg2 Salg, service og sikkerhet
Programfagene i Vg2 Salg, service og sikkerhet er Markedsføring og salg, Økonomi og administrasjon og Sikkerhet/HMS.
Elevene her er utplassert 2x2 uker hovedsakelig i lokale bedrifter. I tillegg har de de siste årene hatt 1x2 uker med utplassering i Berlin i samarbeid med Innovasjon Norge i forbindelse med Grüne Woche.
I løpet av skoleåret er elevene på bedriftsbesøk, og har besøk av gjesteforelesere. De må også gjøre en del praktiske oppgaver i faget. Elever som går denne yrkesretningen bør være serviceinnstilte, like å omgås mennesker, være utadvendte, fleksible og imøtekommende.
Som lærling er det mulighet for fagbrev i Salgsfaget, Sikkerhetsfaget eller Kontor- og administrasjonsfaget.

Vg2 Transport og logistikk
Har du en drøm om å kjøre lastebil/trailer eller buss eller ønsker du å jobbe med lager/logistikkarbeid, da er dette rette valget for deg. De som tar denne utdanningen kan kjøre opp til CE - lastebil og vogntog som 18-åringer.
En ferdig utdannet logistikkoperatør kan arbeide innen en rekke ulike bransjer som transportbransjen, oljeindustrien, treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedindustri, metallurgisk industri, og annen industri eller næringsvirksomhet. Arbeidsplasser for en ferdig utdannet yrkessjåfør finnes i transportbransjen - fra forskjellige typer godstransport til persontransport. I løpet av skoleåret skal du blant annet delta på følgende kurs:
·          ADR - farlig gods
·          Truckførerbevis