Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel > Kjøreopplæring

Kjøreopplæring

​Som elev ved transport og logistikk får du dekt noen kostnader i forbindelse med førerkort i klasse B.
I læreplanen under bransjeteknikk står det følgende:

Dokumentere gjennomført opplæring i obligatorisk sikkerhetskurs på bane og vei, og obligatoriske veiledningstimer for førerkort klasse B i henhold til gjeldende bestemmelser.

Dette er en modell på oppæringen til førerkort. Skolen er  behjelpelig og dekker kostnader til deler av opplæringen. Trinn 1 og 2 må eleven ta ansvar og kostnader selv. På trinn 3 dekker skolen sikkerhetskurs på bane samt veiledningstimen til slutt. (Gebyr til glattkjøring dekkes ikke). Trinn 5 dekkes i sin helhet av skolen.

Den oppføring som skolen koster, skal gjennomføres på trafikkskole hvor OVVS har avtale. Du kan ikke velge trafikkskole selv. Men det er viktig at man kommer i gang med opplæring senest ved skolestart, da du må være på et godkjent nivå før du kan begynne med deler av trinn 3 og trinn 4. Har du ikke selv sørget for dette, vil du gå glipp av deler av trinn 3 og trinn 4. Skolen vil ikke bidra med førerkortopplæring klasse B etter skoleslutt.
Alle gebyrer i forbindelse med glattkjøring, førerprøve osv. må du dekke selv.