Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Sámegiella Sámegiella

[Logo: Fylkestinget i Nord-Trøndelag]
Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Internasjonale kontakter > Guatemala

Guatemala


Flagg Guatemala

Licéo Urrutia, Panajachel

Vår skoles vennskap er en del av Vennskap Stjørdal – Panajachel, som igjen er vennskapsgruppe under Vennskap Nord-Sør.

Med denne skolen har OVVS hatt vennskapsforbindelse siden 2003, og det har vært besøk og gjenbesøk 10 ganger. Første besøk var i 2004, og gjenbesøk hos oss fant bl.a.sted i 2005 (17 personer i en folkloregruppe med en maya-kulturforestilling) og i 2007 i forbindelse med Vennskapskonferansen i Stjørdal i månedskiftet oktober - november.

Skolen ligger i Panajachel, innfallsporten til "verdens vakreste innsjø" Atitlán i det sentrale høylandet i Guatemala. Skolen satser på musikk, dans og drama; og opplæring i økologi og turisme.

Ole Vig vgs samarbeider med Stjørdal kommune om vennskapsforbindelsen, og det etableres et partnerskap mellom Halsen skole i forhold til grunnskole (Tzalá) i samme by Panajachel. Nytt besøk fra Guatemala sammen med kommunal grunnskole og kulturskole er gjennomført i oktober 2009, da i forbindelse med internasjonal uke og Verdens matvaredag, arrangert på OVVS. I februar 2011 besøkte vi på nytt Panajachel og Licéo Urrutia og fikk gjenbesøk høsten, bl.a på design og håndverk og i spanskgruppene.

Ved vårt besøk i Guatemala konstaterte vi at skolen var en god del skadd av tropiske regnstormer og at den økonomiske situasjonen var svært prekær ut fra manglende elevtilgang som igjen ga store økonomiske vansker. Ut fra dette ble det satt i gang en hjelpeaksjon i Stjørdal med tilslutning fra kommune, banker, organisasjoner, kirken og vårt eget personale på Ole Vig vgs og med godt resultat.

Siste besøk på Licéo Urrutia fant sted i februar 2012, med gjenbesøk i Stjørdal i november 2012. Begge besøk er innenfor en ramme av ”Lokalsamfunnprosjektet” i vennskap Nord – Sør, og hadde fokus på musikk – og kulturformidling.

Matvaredag Internasjonal
Besøk på Verdens Matvaredag Internasjonal uke fra Panajachel oktober 2009

​​
Ole Vig VGS Besøksadresse: Ole Vig videregående skole, Gymnasgata 2, 7505 Stjørdal
Postadresse: Ole Vig videregående skole, Postboks 254, 7501 Stjørdal
Tlf: 74 17 55 55 E-post: postmottak.olevigvgs@trondelagfylke.no