Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Internasjonale kontakter > Historikk > Kenya

Kenya

Vennskap Ole Vig videregående skole og Joytown Secondary School, Kenya

Dette er et samarbeid som startet i 1998 da Joytown Secondary School var et av de stedene som skulle få støtte gjennom Operasjon Dagsverk ‘98. Medieavdelingen på Ole Vig inngikk da et samarbeid med OD hvor vi skulle følge OD ‘98 i 5-6 år for å se hvordan pengene ble brukt. Vi skulle spesielt følge de 3-4 stedene i byen Thika som skulle få støtte gjennom OD, og vi skulle lage avis- og fjernsynsreportasjer om hvordan prosjektet utviklet seg. Vi inngikk samtidig en vennskapsavtale med Joytown Secondary School som er en skole for funksjonshemmet ungdom drevet av Frelsesarmeen.
Operasjon Dagsverk ‘98 ble imidlertid mislykket. Operasjon Dagsverk var misfornøyd med måten Frelsesarmeen drev prosjektet på, og de syntes at det gikk for seint. OD brøt da samarbeidet med Frelsesarmeen og overførte mesteparten av pengene til Atlasalliansen. Men vi opprettholdt samarbeidet med Joytown Secondary School idet vi gjennom besøk i på skolen i Kenya og gjennom gjenvisitter i Stjørdal etter hvert hadde utviklet et nært samarbeid som vi ønsket å ta vare på.
Det var elever på Vg1 på Medier og kommunikasjon som fikk anledning til å melde seg som verter for kenyanerne. Vertene fikk senere anledning til å reise på gjenvisitt til Kenya året etter at kenyanerne hadde vært i Norge. For å finansiere turene til Kenya dannet vertselevene en ungdomsbedrift som tok på seg ulike medieoppdrag. Vi hadde som regel en utveksling hvert år. I oktober 2011 hadde vi det sjuende besøket fra Kenya, og reiste på vår åttende utveksling til Kenya i februar 2012. Gjenbesøk i 2013 var av skoleledelsen på Joytown.