Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Internasjonale kontakter > Historikk > Tyskland

Tyskland

Cottbus
Ole Vig vgs hadde gjennom mange år et nært samarbeid med Leonardo da Vinci Gesamtschule i Cottbus i det tidligere Øst-Tyskland. Elever som hadde tysk fordypning i 3. klasse studiespesialisering (tidl. allmenne/øk./adm. fag) reiste nedover på høsten og hadde gjenvisitt på våren av tyske elever.

Det var aktuelt å videreføre forbindelsen til Johannes-Kepler Gymnasium i Baden-Württemberg, der vi har hatt partnerskole innen Comenius.

Lærerassistent fra Erlangen/Bayern

Skoleåret 12-13 fikk Ole Vig også en ny tilknytning til Tyskland: Vi hadde innenfor Comenius-programmet en tysk lærerassistent fra september til mars. Lærerassistent er en pedagog under utdanning i hjemlandet som tar en del at et år i utlandet. Vår lærerassistent kom fra Erlangen i Bayern og var med i all tyskundervisning, og også i kjemi, som er hans hovedfag.

Språkskole i Berlin

Høsten 2012 besøkte elever i Vg 2 studiespesialisering og musikk/dans språkskole i Berlin. Opplegget er del av skolens satsing i fremmedspråk. (jf.Frankrike/Spania)​