Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Sámegiella Sámegiella

[Logo: Fylkestinget i Nord-Trøndelag]
Du er her:  Skip Navigation LinksOle Vig VGS > Internasjonale kontakter > Tyskland

Tyskland


Flagg Tyskland 

Deltakelse på Grüne Woche
Lærerassistent fra Erlangen/Bayern
Språkskole i Berlin

Ole Vig vgs hadde gjennom mange år et nært samarbeid med Leonardo da Vinci Gesamtschule i Cottbus i det tidligere Øst-Tyskland. Det er nå aktuelt å videreføre forbindelsen til Johannes-Kepler Gymnasium i Baden-Württemberg, der vi har hatt partnerskole innen Comenius.

Norske elever i tyskland
Godt humør i Weil der Stadt med elever fra prosjektskolene i Nord-Irland, Norge og Tyskland mai 2010


Deltakelse på Grüne Woche

Tilknytning til Tyskland i dag er for det første gjennom at Vg 2 Salg, service og sikkerhet deltar på ”Grüne Woche” i Berlin. Der bidrar de med å promotere norsk mat og kultur, og selvfølgelig står ”elg” sentralt i et land som viser så stor begeistring for dette dyret. Oppholdet legges inn i prosjekt til fordypning og dekker en uke.

Lærerassistent fra Erlangen/Bayern

Inneværende år har Ole Vig også en ny tilknytning til Tyskland: Vi har innenfor Comenius-programmet en tysk lærerassistent fra september til mars. Lærerassistent er en pedagog under utdanning i hjemlandet som tar en del at et år i utlandet. Vår lærerassistent kommer fra Erlangen i Bayern og er med i all tyskundervisning, og også i kjemi, som er hans hovedfag.

Språkskole i Berlin

Høsten 2012 besøkte elever i Vg 2 studiespesialisering og musikk/dans språkskole i Berlin. Opplegget er del av skolens satsing i fremmedspråk. (jf.Frankrike/Spania)​

Ole Vig VGS Besøksadresse: Ole Vig videregående skole, Gymnasgata 2, 7505 Stjørdal
Postadresse: Ole Vig videregående skole, Postboks 254, 7501 Stjørdal
Tlf: 74 17 55 55 E-post: postmottak.olevigvgs@trondelagfylke.no